جوشکاری و مونتاژ

جوشکاری و مونتاژ

جوشکاری و مونتاژ چیست؟

جوشکاری روش اتصال دائمی بین دو ماه فلزی و غیر فلزی است که بسته به نوع جوش از طریق حرارت یا فشار انجام می شود در جوشکاری وجود یک منبع انرژی ضروری است.

مروری بر جوشکاری و مونتاژ :

جوشکاری یکی از روش های بسیار قدیمی برای تولید بوده که از دیرپا از این روش چه در موارد صنعتی چه در کارگاه های کوچک استفاده می شود . قدیمی ترین روش آن به این صورت بود که قطعات در 2 صورت سرد و گداخته روی هم قرار می گرفت و با چکش کاری به هم متصل می شدند. اما رفته رفته با پیشرفت آهنگری و بعدها انقلاب صنعتی و نیاز بیشتر به تولید و کالاهای جدید روش های جدیدی برای آن به وجود آمد.

 انواع روش های جوشکاری :

جوش قوس الکتریکی زیرپودری ، جوش قوس الکتریکی با الکترود روکشدار ، جوش قوس الکتریکی با پودر مغزی ، جوش الکترو گاز ، جوش گلمیخ ، جوش مقاومتی ، روش PAW  .

 

 

کاربرد های جوشکاری و مونتاژ :

جوشکاری و مونتاژ در تعدد کاربرد کم نظیر است از جوشکاری در کوچک ترین صنایع از قبیل : ساختمان سازی خرد ، تجهیزات پزشکی و…  تا بزرگترین کارخانه ها : کشتی سازی ، خودرو سازی ، برج سازی و…   به کار برده می شود . پس شما هر شغلی داشته باشید  یا حتی در زندگی روزمره بالاخره روزی گزارتون به جوشکاری خواهد افتاد .

علاوه بر موارد جوشکاری برای تولید کالاها نباید از بخش تعمیرات غافل شویم در بسیاری از موارد از جوشکاری برای تعمیرات استفاده بیشتری میشود.

جوشکاری

جوشکاری با قوس الکتریکی :

جوشکاری یکی از روش های تولید بوده و هدف از آن اتصال دائمی مواد به یکدیگر است به گونه ای که خواص اتصال برابر با خواص ماده ی پایه باشد . جوشکاری با قوس الکتریکی روشی جهت اتصال قطعات به یکدیگر در اثر جریان مداوم الکترون بین دو الکترود و یا الکترود و قطعه بوده و در نتیجه ی آن حرارت تولید می شود . وجود هوا یا گاز جهت ایجاد قوس الکتریکی ضروری است و در شرایط خلا امکان جوشکاری وجود ندارد . جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ شامل دو روش MAG و MIG می باشد که تفاوت بین این دو در نوع گاز مصرفی جهت حفاظت از جوش است.

جوشکاری با گاز CO2 :

جوشکاری MAG همان جوشکاری با CO2است که از دیگر گازهای مورد استفاده در قوس الکتریکی ارزانتر بوده و خاصیت حفاظتی بسیار بالایی دارد ولی به طول قوس حساس است و در زمان استفاده از این گاز باید طول قوس را ثابت نگه داشت . در جوشکاری فولاد معمولی بیشترین گازی که مورد استفاده قرار میگیرد CO2 می باشد و همان طور که گفته شد بزرگترین مزیت این گاز ارزان بودن آن است . جوشکاری با گاز CO2 یک روش بسیار مناسب جهت جوشکاری فلزات سخت و غیر سخت می باشد و امکان جوش صفحات فلزی نازک نیز وجود دارد . این روش جوشکاری نسبت به سایر روش ها به تجهیزات و ادوات بیشتری نیاز دارد و تا حد ممکن باید از  گاز CO2 خالی از رطوبت و مرغوب ، سیم جوش مناسب و قطعه ی کار عاری از زنگ باشد.

در جوشکاری علاوه بر ذوب فلز پایه، معمولاً از یک ماده به عنوان پرکننده نقطه اتصال (Filler) استفاده می‌شود تا حوضچه ای از مواد مذاب ایجاد گردد که پس از خنک شدن و ایجاد اتصال می‌تواند از فلز یا ماده پایه نیز قوی تر باشد. همچنین ممکن است از فشار در کنار گرما یا به تنهایی برای تولید جوش استفاده گردد. ضمناً در جوشکاری به نوعی محافظ برای حفاظت از فلزات پرکننده یا فلزات ذوب شده در برابر اکسید شدن یا آلودگی نیاز است.

 

انواع روش‌های جوشکاری چیست؟

  • جوشکاری بوسیله قوس الکتریکی
  • جوش کاری تنگستن گاز ( جوشکاری تیگ – TIG )

در این نوع از جوشکاری الکترود ها مصرف نمی شوند و فرآیند اتصال در آن به صورت آهسته انجام می شود ، در این روش می توان دقیق ترین جوشکاری ها را انجام داد که بیشترین کاربرد آن در صنایع هوا و فضا می باشد .

جوشکاری بوسیله قوس پلاسما

این نوع جوشکاری چیست بیشترین شباهت را به جوشکاری تنگستن دارد و کاری بسیار با کیفیت تولید می کند، عمده مصرف این نوع جوشکاری در صنایع ابزار سازی و یا لوله سازی می باشد .

جوشکاری به همراه پوشش فلزات

در این نوع از جوشکاری الکترود ها مصرف شده اما وجود پودر در این فرآیند از تماس فرآیند جوشکاری با هوا جلوگیری می کند.

جوش‌کاری فلزی بدون پوشش

در این نوع از جوشکاری دقیقا بر عکس حالت قبلی عمل شده و الکترود ها به صورت کامل مصرف می شوند .

جوش زیرپودری

در این روش از پودر های دانه ریز به منظور پوشش محل اتصال استفاده می شود .

جوش‌کاری اتمی هیدروژن

در این نوع از جوشکاری از دو الکترود غیر همسان فلزی استفاده می شوند ، این الکترود ها در فضایی مملو از هیدروژن ذوب شده و قطعات را به هم متصل می کنند .

جوشکاری با قوس الکتریکی به همراه پوشش گاز ( TIG )

در این نوع از جوشکاری از گاز به منظور پوشش قطعات استفاده می شود ، از متداول ترین روش های جوشکاری تیگ می توان به جوش آرگون اشاره کرد.

این مجموعه با توانایی انجام انواع روش های جوشکاری و در اختیار داشتن تیم تخصصی مونتاژ قادر به تهیه، ساخت و مونتاژ قطعات فلزی سبک، نیمه سنگین و سنگین می باشد.

در عملیات جوشکاری با استفاده از حرارت و فشار زیاد، دو یا چند قطعه متفاوت را به هم متصل می‌کنیم. به محض خنک شدن قطعه زیر کار، مواد به صورت دائمی فیوز می‌شوند و یک قسمت واحد را تشکیل می دهند. جوشکاری یک روش معمول در طیف گسترده ای از تولید، ساخت و ساز و سایر تنظیمات صنعتی است. جوشکاری و مونتاژ جزو کلیدی ترین مراحل ساخت است. ساخت اصطلاح وسیع تری است که به هر تعداد فرآیند تولیدی که برای ایجاد یک محصول نهایی استفاده می‌شود مانند نمونه سازی، برش، ماشینکاری یا مونتاژ اشاره دارد.

انواع جوشکاری

متخصصان جوشکاری ما در مجموعه پارسیان لیزر سه نوع از خدمات جوشکاری را ارائه می‌دهند. هر فرآیند متفاوت است و در کاربردهای خاص بهترین عملکرد را دارد.

  • جوشکاری MIG

جوشکاری با گاز بی اثر فلزی (MIG)، به طور مداوم یک سیم فلزی را به ناحیه اتصال دو قطعه تزریق می‌کند. یک قوس الکتریکی بین سیم مصرفی و قطعه کار تشکیل می‌شود که سیم را ذوب می‌کند و یک استخر جوشکاری از مواد مذاب پرکننده ایجاد می‌کند که به دو جسم متصل می‌شود. جوشکاری MIG را گاهی جوشکاری قوس فلزی گاز (GMAW) هم می‌نامند.

  • جوشکاری TIG

جوشکاری با گاز بی اثر تنگستن (TIG)، برای ایجاد جو بی اثر در ناحیه جوش متکی به یک گاز بی اثر مانند هلیوم یا آرگون است. گرمای جوشکاری از طریق قوس الکتریکی بین الکترود تنگستن مورد مصرف و قطعه کار تولید می‌شود. استفاده از مواد پرکننده در جوشکاری TIG اختیاری است، اما اگر از مواد پر کننده استفاده شود باید به صورت جداگانه اضافه شود زیرا الکترود تنگستن در مجاورت مواد دیگر ذوب نمی‌شود. جوشکاری TIG اغلب خودکار است. این روش به عنوان جوشکاری قوس گاز تنگستن (GTAW) نیز شناخته می‌شود.

  • جوشکاری رباتیک

جوشکاری رباتیک اصطلاحی کلی است که به هر فرآیند جوشکاری انجام شده توسط یک ربات گفته می‌شود. قطعات و لوازم جانبی جوشکاری رباتیک شامل موقعیت دهنده ها، کنترل کننده ها، سنسورها و لوازم جانبی است. جوشکاری رباتیک برای ایجاد جوش های دقیق و قابل اطمینان ایده آل است.

  • جوشکاری آلومینیوم

در حالی که جوشکاری آلومینیوم به خودی خود یک فرایند نیست، اما در بخش انواع جوشکاری لازم است که در مورد آن صحبت کنیم. زیرا یافتن ارائه دهنده خدماتی که بتواند جوشکاری این مواد را انجام دهد، اغلب دشوار است. نقطه ذوب آلومینیوم بسیار کمتر از فولاد است؛ بنابراین روند جوشکاری بسیار ظریف تر است. گرم شدن آلومینیوم مدت زمان زیادی طول می کشد اما آزاد شدن گرما در طی یک مدت کوتاه اتفاق می افتد. به همین ترتیب، کنترل جریان ارائه شده توسط جوشکاری TIG آن را به روش ایده آل برای جوشکاری آلومینیوم بدون گرم شدن بیش از حد قطعه کار تبدیل می‌کند.

روش های مختلف مونتاژ و ساخت

روش های زیادی برای بستن دو قسمت در کنار هم وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب روش صحیح اتصال یا مونتاژ می‌تواند محصول را از نظر ساختاری و اقتصادی مناسب تر سازد. در این بخش از مقاله؛ برخی از متداول ترین روش های مونتاژ را به شما معرفی می‌کنیم.

  1. مونتاژ سخت افزارس
  2. جوشکاری
  3. لحیم کاری

مونتاژ سخت افزاری

مونتاژ سخت افزاری به اتصال تعدادی از قطعات توسط اتصالات فیزیکی مانند مهره و پیچ و مهره گفته می‌شود. این نوع مونتاژ در درجه اول زمانی استفاده می‌شود که بتوانید در طول چرخه عمر محصول، قطعات را به صورت جداگانه ای از مونتاژ خارج کنید. برخی از نمونه های مونتاژ اتصالات کشویی، اتصالات استوانه ای و اتصالات توپی هستند.

جوانب مثبت: مونتاژ سخت افزار امکان تعویض آسان و کم هزینه قطعاتی را فراهم می‌کند که ممکن است در مقایسه با سایر روش های مونتاژ با سرعت بیشتری خراب یا فرسوده شوند.

منفی: هزینه اضافی در رابطه با مواد چفت و بست وجود دارد. این مواد همچنین می‌توانند وزن قابل توجهی در مقایسه با یک اتصال دائمی اضافه کنند.

جوشکاری

جوشکاری یک روش اتصال دائمی است که فلزات را با استفاده از برق به هم متصل می‌کند. در جوشکاری سنتی، بخش از فلز هر دو قسمت در حال جوشکاری ذوب می‌شود. جوش اغلب از خود فلز قوی تر است و می‌تواند به کل ساختار استحکام دهد. انواع مختلفی از جوشکاری با تفاوت های ظریف وجود دارد. چند نوع عبارتند از: جوشکاری MIG، جوشکاری با شار هسته، جوشکاری TIG و جوشکاری چوبی.

 

جوانب مثبت: جوش ها سبک، محکم و از نظر زیبایی مورد پسند هستند.

موارد منفی: جوشکاری به نیروی کار ماهر و تجهیزات تخصصی نیاز دارد. بسیاری از تکنیک های جوشکاری به محافظ گاز نیاز دارند. همچنین ممکن است زمان بیشتری نسبت به سایر روش ها طول بکشد. که همه اینها همه می تواند منجر به هزینه های بالای تولید شود.

لحیم کاری

لحیم کاری با ذوب یک فلز پرکننده، بین دو قطعه فلزی را به یکدیگر متصل می‌کند. .

لحیم کاری همان فرآیند جوشکاری است؛ اما در جوشکاری از فلز پرکننده ذوب شده استفاده می‌شود که دمای آن بالای 450 درجه سانتیگراد است. از نظر ساختاری مقاومت کمتری نسبت به جوش ها دارند اما زمان کمتری لازم دارند و نیازی به ذوب فلز پایه نیست. لحیم کاری ضعیف تر از دو روش ذکر شده است، اما اغلب برای اتصال قطعات الکتریکی بر روی برد های الکتریکی در اندازه نانو و میکرو متر استفاده می‌شود. از آنجا که فلز مذاب در دمای پایین تری قرار دارد، احتمال آسیب دیدگی کمتر است.

جوانب مثبت: مناسب برای اتصالات الکترونیکی یا اتصالات حساس به گرما. سریع تر از جوشکاری است و نیاز به محافظت آنچنانی نیست چون از گاز خاصی استفاده نمی‌شود.

موارد منفی: می تواند ضعیف باشد؛ بنابراین بهتر است که به عنوان اتصال اولیه سازه مورد استفاده قرار نگیرد و اغلب برای حمایت از تنش قابل توجه نیاز به تقویت اتصال دیگری دارد.

مجموعه صنعتی برش یعقوبی راسا با در اختیار داشتن مدرن‌ترین و قوی‌ترین دستگاه‌های برش لیزر موجود در ایران با قابلیت برش بر روی انواع فلزات مانند آهن، استیل، آلومینیوم، برنج، برنز، گالوانیزه و امکان منحصر به فرد برش روی انواع لوله و پروفیل، با در اختیار داشتن زبده‌ترین نیروی کار آماده ارائه خدمات می‌باشد.

مجموعه صنعتی برش لیزر یعقوبی آماده ارائه خدمات در زمینه‌های: طراحی، مدل سازی و مهندسی معکوس، برش لیزر، خمکاری، جوشکاری، مونتاژ، تراش CNC به مشتریان محترم می‌باشد. این مجموعه جهت رفع نیاز مشتریان و ارائه تولیدات با کیفیت و مرغوب از مجرب‌ترین مهندسین و متخصصین فنی، همچنین دستگاه‌های برش لیزر و خم با تکنولوژی روز دنیا بهره می‌برد.

فرم ثبت سفارش اختصاصی

جوشکاری و مونتاژ - Metal Boresh" />
لیزر برش

مجموعه صنعتی برش لیزری یعقوبی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ در زمینه برش لیزر و خمکاری با بهره‌گیری از تجهیزات و ماشین‌آلات روز دنیا، بر اساس استانداردهای بین‌المللی آغاز نمود. مجموعه صنعتی برش لیزری یعقوبی به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت برش فلزات به وسیله دستگاه‌های برش لیزر، خط مشی خود را در جهت ارتقای صنعت کشور و افزایش سطح کیفی محصولات مرتبط قرار داده است.

تلفن تماس : 02166205662

ایمیل : admin@metalboresh.com

آدرس : شادآباد ، انتهای بازار آهن شادآباد ، بلوار مدائن ، تقاطع بلوار طاووس ، مجتمع صنعتی جبارزاده پلاک 4 یعقوبی

0/5 (0 نظر)